Kırıkkale'nin Geleneksel Lezzetleri ve Sanatı Buluştu: Şef Hüseyin Şipal ile Söyleşi

Kırıkkale’nin Kültürel Zenginlikleri “Doğduğu Toprakların Tatlarını Sanatla Harmanlayan Kırıkkale’li Bir Şef: Hüseyin Şipal” Söyleşisinde Buluştu

Üniversitemiz El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, “Doğduğu Toprakların Tatlarını Sanatla Harmanlayan Kırıkkaleli Bir Şef: Hüseyin Şipal” isimli söyleşi gerçekleştirildi.

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Neslihan Aktaş, Şehit Ali Tonga Kız Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hazırlama Bölümü öğrencileri ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlik, Kırıkkale’nin geleneksel mutfak kültürü ve sanatsal mirasını harmanladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Kırıkkale Üniversitesi El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Asuman Daşdemir yaptı. Dr. Öğr. Üyesi Asuman Daşdemir, “Kırıkkale’nin geleneksel mutfak kültürünün yaşatılması ve tanılır olması için İl Kültür Müdürlüğü ile ortak projelerde yer almamız son derece önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Söyleşide, Şef Hüseyin Şipal Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerinden ilhamla sanat ve gastronomi ilişkisine dair yaptığı keyifli anlatım büyük ilgi gördü. Kendi topraklarından yetişen malzemelerin ve geleneklerin, estetik ve sanatsal bir perspektifle nasıl yorumlandığına dair zengin bir sohbet ortamı oluşturuldu.

Etkinliğin sonunda, Şefin nefis pideleri katılımcılara ikram edilerek etkinlik lezzet dolu bir kapanış yaptı. Katılımcılar hem Kırıkkale’nin mutfak zenginliklerini hem de bu değerlerin sanatla nasıl buluştuğunu deneyimleme fırsatı buldu.