2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Fakültesi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2024-2025 Eğitim Fakültesi Yurt İçi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları için tıklayınız.

2024-2025 Eğitim Fakültesi Yurt Dışı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları için tıklayınız.

T.C.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Eğitim Fakültesi Dekanlığı

26.08.2024

2024-2025 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMLARI

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ İLE İLGİLİ ORTAK HUSUSLAR

1.   Kayıtlar adayın şahsen veya vekili aracılığı ile yüz yüze yapılacaktır.

2.   Her ne sebeple olursa olsun ilan edilen kayıt tarihinde kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarından vazgeçmiş sayılır.

3.   Yatay geçiş sonuçları ilgili Fakülte/Meslek Yüksekokullarının web sayfasından ilan edilecektir.

4.   Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik’in 8’inci maddesinin 4’üncü fıkrası “Yatay geçiş başvurusu kabul edilerek kayıt yaptıran ancak eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin yatay geçiş işlemleri iptal edilir. Bu öğrenciler yatay geçiş yapmış öğrenci kabul edilmez ve yatay geçiş başvurusu yaptıkları yükseköğretim kurumuna geri dönerler. Bu öğrenciler yatay geçiş kaydını iptal ettirdikleri yıl/dönemde başka bir yükseköğretim kurumuna yatay geçiş hakkı elde etmeleri durumunda yatay geçiş yapabilirler.“ hükmüne göre yatay geçiş hakkından vazgeçen öğrencilerin 02 Eylül 2024 tarihinden önce Öğrenci işleri Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekir.

Kayıt Yeri : Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı

Kurumlar Arası Yatay Geçiş

Kesin Kayıt Tarihi : 02.09.2024-04.09.2024

Yedek Kayıt Tarih : 06.09.2023-09.09.2024
İstenilen Belgeler:

• Nüfus Cüzdanı
  • %10’luk dilime girdiğini gösterir belge. (İkinci Öğretim öğrencileri için)

Not: Öğrenci Kimlik Kartını daha önce kayıtlı olduğu üniversiteye teslim etmeyen öğrenciler, kimlik kartlarını kayıt esnasında teslim edeceklerdir.